Home > Onze collega's aan het woord > Onze stagiair(e)s aan het woord

Onze stagiair(e)s aan het woord

"Ik blijf hier elke dag groeien"

Ik studeer master Bedrijfspsychologie aan de Universiteit Gent en loop 4 maanden lang stage bij P&O Talent. Partena trok mij meteen aan door hun mens- en klantgerichtheid.

Als stagiaire ondersteun ik het Talent-team. Ik krijg veel opportuniteiten en leer elke dag bij. Er is veel ruimte voor feedback en ik kan me continu verbeteren. Daardoor krijg ik meer vertrouwen in mezelf en in mijn capaciteiten. Ik voel dat ik mijn taken alsmaar beter en autonomer kan uitvoeren. Ik groei echt in wat ik doe!

Er wordt rekening gehouden met mijn interesses en voorkeuren, waardoor ik mijn horizon kan verbreden. Wat ik leuk vind aan mijn stage is dat ik kennis kan opdoen op het gebied van werving en selectie, employer branding, interne mobiliteit en loopbaanbegeleiding. Ik probeer een zo goed mogelijke relatie op te bouwen met de business, alsook met de kandidaten die bij ons solliciteren. Het geeft mij voldoening als de juiste persoon op de juiste plaats terecht komt.

Ik heb nu kunnen kennis maken met Partena als werkgever en ben zeker aangenaam verrast. Ik wist dat Partena gericht was op zijn mensen, maar er wordt hier echt rekening gehouden met de wensen en behoeftes van de werknemers op het vlak van work-life balans, vitaliteit en betrokkenheid. Als eerste werkervaring is dit echt wel een topper voor mij!

- Debby Van Damme, studente Bedrijfspsychologie en personeelsbeleid

“Ik maak het verschil door mensen een job aan te bieden”

Ik werk nu als consulent rekrutering en selectie bij Partena Dienstencheques. Ik werf huishoudhulpen aan die met Dienstencheques werken over heel Vlaanderen. Daarvoor verplaatsen we ons naar de kantoren om sollicitaties af te nemen. Gemiddeld hebben we 600 sollicitanten per maand. 10% daarvan komt op selectiegesprek en er zijn een 20-tal starters per maand.

3 jaar geleden startte ik als stagiaire bedrijfspsycholoog. Ik voerde toen voornamelijk de telefonische screenings van de sollicitanten uit. Ik heb er veel geleerd en had ruimte om projecten uit te werken.
Ik kreeg tijdens mijn stage veel kansen en verantwoordelijkheden. Ik kon leren, zelfstandig werken en mocht rekenen op heel wat vertrouwen en collegialiteit. Ik ben kunnen groeien in mijn functie. Dat is mogelijk omdat er voldoende ruimte is voor feedback. Ik kon altijd ideeën aanbrengen en mijn kritische mening geven op de zaken.

Toen er een plaatsje vrij kwam binnen Partena heb ik dan ook niet getwijfeld. De klik met het bedrijf was er volledig. Ik haal vandaag ook veel voldoening uit mijn job. Enerzijds kan ik het verschil maken voor de mensen door hun een job aan te bieden. Anderzijds help ik de klant met een goede huishoudhulp.

- Hanne Vanmaeckelberghe, consulent werving en selectie, studeerde Bedrijfpsychologie en personeelsbeleid