Home > Onze collega's aan het woord > Mathieu Claperon, business expert operations

Mathieu Claperon, business expert operations

“Het is mijn missie om de ziekenfondswereld kenbaar of herkenbaarder te maken bij de klanten en niet-klanten”


Ik werk als business expert binnen de medische dienst. Ik ben voor Partena beginnen werken als klantenbeheerder op de medische dienst. Daarna was ik drie jaar lang klantenadviseur in een kantoor. Uiteindelijk ging ik terug aan de slag bij de medische dienst en groeide ik verder door naar de job van business expert.

Toen ik eraan begon, was de functie van business expert nog nieuw. Daardoor kon ik zelf nog een aantal zaken invullen en vorm geven. Mijn voornaamste taken zijn de opvolging van de reglementering en de processen , procesverbeteringen, verbetervoorstellen, klachtenbeheer, opleidingen (organiseren en geven), kennisbeheer, informatiebeheer via het intranet, enzoverder.

Ik probeer de processen te verbeteren en het werk van de medewerkers van de medische dienst te faciliteren. Ik heb een brede kennis die ik ook zo breed mogelijk wil overdragen. Ik vind het belangrijk dat collega’s zelf verantwoordelijkheid en initiatief nemen.

De meeste voldoening haal ik uit het outputgericht werken, de afwisseling, het probleemoplossend denken en de voortdurende kennisoverdracht. Daarbij gaat het om nieuwe kennis maar net zo goed over het onderhouden van bestaande kennis.

Ik vind Partena een goede werkgever en sociale onderneming. Ik heb een glijdend uurrooster en veel autonomie en zelfsturing in de job.
En vergis je niet: het ziekenfonds is een boeiende wereld!