Home > Onze collega's aan het woord > Katrien, Supervisor Kinderdagverblijven

Katrien, Supervisor Kinderdagverblijven

“Het is steeds een emotioneel moment als een kindje naar school gaat”

Ik ben supervisor voor de kinderdagverblijven in de regio Gent. Dat betekent dat ik insta voor de volledige omkadering en ondersteuning van de kindbegeleid(st)ers. Ik zorg ervoor dat zij perfect hun job kunnen doen, zonder dat ik daarvoor noodzakelijk zelf in het kinderdagverblijf aanwezig ben. Daarnaast ben ik verantwoordelijk voor de coaching, kwaliteitsbewaking en voor de organisatie van maandelijkse teammeetings die we gebruiken om hen op te volgen en informatie te delen.

Mijn grootste uitdaging is het aantal inschrijvingen en de verdeling van de personeelsleden, over alle kinderdagverblijven heen, op mekaar af te stemmen.

Ik haal mijn voldoening uit de coaching van de kindbegeleid(st)ers, het uitdragen van de waarden die we willen hanteren binnen de kinderdagverblijven, uit het contact met de ouders en uit de band met de kinderen.

Als een kindje ons verlaat om naar school te gaan dan is dit echt een moeilijk moment voor mij. Je leeft zo mee met de ouders. Het zijn dan ook dikwijls mensen die je 5 jaar lang regelmatig hebt ontmoet. Dikwijls zorgden we immers ook al voor de opvang van een broertje of zusje.

Het hechte team van supervisoren motiveert en inspireert mij. Ook al zijn we allen personen met een andere achtergrond en stijl, samen bouwen we aan Partena kinderdagverblijven waar we fier op kunnen zijn.