Home > Onze collega's aan het woord > Emilie , Comp & ben Officer

Emilie, Compensation & Benefits Officer

“Ik vind het boeiend om mensen te adviseren en tegelijk ook administratieve taken te beheren”.

Enerzijds vervul ik een adviserende rol: ik geef advies aan de collega’s van VZW Partena Dienstencheques en de huishoudhulpen. Het advies omvat informatie betreffende de sociale wetgeving (wat kan wettelijk, welke stappen hangen hieraan vast en wat moet er ondernomen worden,…) . Zelf blijven we juridisch op de hoogte door het volgen van opleidingen, zelfstudie en nauw samen te werken met de dossierbeheerders van het sociaal secretariaat.

Daarnaast vormt de loonadministratie een belangrijk luik binnen mijn functie. Dit gaat gepaard met verschillende deadlines en meerdere controles, zodat de werknemer op tijd een correct loon wordt uitbetaald. Het dagelijks verwerken van sociale documenten en het opmaken van contracten behoort ook tot het administratieve luik.
Tot slot lever ik standaard rapporteringen en cijfergegevens aan de business .

Het geeft veel voldoening om te zien hoe je medewerkers verder op weg helpt met de informatie die je hen verschaft. Daarnaast vind ik het een job met veel diepgang doordat je continu up to date blijft inzake sociale sociale wetgeving.