Home > Onze collega's aan het woord > Dorothy, dossierbeheerder Polis en Bijdragebeheer

Dorothy Van Craenenbroeck, dossierbeheerder Polis & Bijdragebeheer

“Wat ik het boeiendste vind, is dat ik mensen een moeilijke materie op een heel menselijke en normale manier kan uitleggen.”

 

Ik werk sinds 2014 als dossierbeheerder bij Partena Onafhankelijk Ziekenfonds in Gent. Ik ben mijn carrière begonnen in 2012 bij Euromut. Door de fusie van Partena en Euromut, heb ik twee jaar later de overstap gemaakt naar Partena Onafhankelijk Ziekenfonds in Gent. Ik word tewerkgesteld op de dienst ‘Polis & Bijdragebeheer’. Deze dienst bestaat uit één team, onderverdeeld in twee luiken: Actualisaties en Aansluitingen. Ik werk in het luik Actualisaties.

Mijn takenpakket bestaat voornamelijk uit het beheren van klantendossiers. Wij starten ’s morgens op en er wordt van ons verwacht dat wij de klant-kritische taken behandelen. Ik zet alle dossiers op orde en zorg dat ze terug up-to-date zijn. Ondertussen krijgen wij ook vele telefoons binnen van interne klanten, het service center of de klant zelf.
Dat is eigenlijk mijn dagdagelijkse job.

Wat ik het boeiendste vind aan mijn job, is dat ik aan mensen een moeilijke materie op een heel menselijke en normale manier kan uitleggen. Klanten krijgen van ons vaak brieven over verzekerbaarheid of regelingen die voor hen moeilijk te verstaan zijn. Ik haal er voldoening uit om hen in mensentaal uit te leggen wat dat nu eigenlijk betekent.

Wij komen met een heel grote doelgroep in aanraking. Onze klanten zijn pasgeborenen, jonge ouders, zieke mensen, gepensioneerden, … Met andere woorden zowel gelukkige als ongelukkige mensen. Dat varieert enorm bij ons.

Op onze dienst zorgen wij ervoor dat mensen in moeilijkheden een stap vooruit geraken. Alles wordt voor hen geregeld, zodat zij zich geen zorgen hoeven te maken.

Ik werk heel graag bij Partena. Ik vind het een heel jong bedrijf waar je vrij bent en de mogelijkheid krijgt om te groeien en jezelf te zijn. Doorheen de jaren ben ik sterk geëvolueerd in mijn job. Ik heb meer verantwoordelijkheid gekregen op gebied van dossiers en ik heb meer bijgeleerd over het proces van verzekerbaarheid.