Home > Onze collega's aan het woord > Carolien, Klantenbeheerder

Carolien, Klantenbeheerder

“Het betekent veel om iets te doen voor wie langdurig ziek is”

Op de dienst Vervangingsinkomen helpen we mensen die langdurig ziek zijn om hun uitkering correct te regelen. Mensen die arbeidsongeschikt worden wegens ziekte of een ongeval kunnen bij ons terecht om hun dossier in orde te brengen. We nemen contact op met klanten, hun werkgever, en hun behandelende arts, en zorgen ervoor dat hun vervangingsinkomen zo snel en zo vlot mogelijk uitbetaald kan worden. Het geeft mij veel voldoening om mensen die ernstig of langdurig ziek zijn te kunnen helpen. Vaak doen wij naast het administratieve ook net dat tikkeltje meer: voor veel klanten bieden wij ook een luisterend oor.

Ik vind de materie van het vervangingsinkomen heel interessant en uitdagend om mee te werken. Omdat de wetgeving van de ziekteverzekering vaak verandert, moeten we voortdurend alert en up-to-date blijven. Het werk gaat op die manier nooit vervelen. Soms doen er zich in bepaalde dossiers ook complexe situaties voor. In die gevallen overleggen we met ons team en met onze experten om de klant de juiste informatie te geven. Ik leer nog elke dag bij, en ook dat is één van de redenen waarom ik mijn werk graag doe.

Ik vind het ook fijn om samen te werken met een hecht team collega’s. We werken op onze dienst samen met mensen van alle leeftijden en dat houdt het boeiend. We kunnen altijd op elkaar rekenen en hebben een coach die ons werk en onze loopbaan opvolgt. De tussentijdse evaluaties helpen om de kwaliteit van je werk juist in te schatten en om voortdurend nieuwe mogelijkheden en uitdagingen te blijven zien. Ik ben in die 19 jaar geen dag met tegenzin komen werken.